Počinje letnja sezona. Voz "Nostalgija" ponovo tutnji prugom uskog koloseka.

Jedinstvena muzejsko-železnička atrakcija u Mokroj Gori – “Šarganska osmica”, spremna je za još jednu letnju sezonu, a Srbijavoz za popularni voz “Nostalgija” uvodi nove polaske. Voz “Nostalgija” će na planini Šargan saobraćati od 30. marta sa glavne stanice iz Mokre Gora prema stanici “Šargan Vitasi” svakodnevno u 10.30 i 13.30.

Novi polasci, uvode se na osnovu praćenja očekivanog rasta broja turističkih poseta.

Pored redovnih, shodno interesovanju putnika, moguće je organizovati i dodatne polaske voza. Cena povratne vozne karte na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora za odrasle iznosi 1.200 dinara, a za decu od 6 do 14 godina 600 dinara. Karte za redovne polaske moguće je  rezervisati i pozivom na broj **381(0)31 800 003 ili putem imejl adrese: rezervacija.karata@srbijavoz.rs

“Šarganska osmica” deo je pruge stare gotovo 100 godina, koja je nekada povezivala Beograd sa Jadranskim morem, ušuškana između bujnih krošnji Mokre Gore. Ovaj muzejski kompleks na otvorenom jedinstven je u Evropi, a autentično rekonstruisani vagoni i železnički objekti privlače pažnju turista iz celog sveta.

Detaljnije o “Šarganskoj osmici” na adresi https://mokragorainfo.com/sarganska-osmica/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *